Editorial

Despre frică

Am decis să scriu despre frică, după ce am cunoscut mușcătura ei teribilă, adâncă, paralizantă chiar…

Toți știm ce este frica; măcar odată în viață ne-am temut de ceva, sau cineva….poate chiar de noi inșine, de propriile noastre reacții… Atunci când simți atingerea ei, conștiința parcă se anihilează și te gândești, în primul rând, cum să-ti pastrezi viața.          Fiecare dintre noi avem fricile noastre personale, care ne caracterizează doar pe noi, nefiind comune cu fricile altor persoane, cum ar fi frica de a fi în întuneric, sau frica de înălțime, ori de animale… etc. Este o stare în care gândurile, cunoștintele, modul de viață, se restrâng la doar cum să supraviețuiești. Îți este frică să nu fii atacat, deposedat de tot ce ai strâns o viață, să nu-ți fie răniți sau amenințați membrii familiei… Unii cercetatori au facut niste teste, și au ajuns la concluzia că oamenii se nasc doar cu două tipuri de frici: frica de a cădea în gol și frica de zgomote/ sunete puternice! Doar cu aceste frici ne naștem!

 Restul fricilor ne sunt induse în mediul familial  (vă mai amintiti, poate sperietoarea  cu ”Bau-bau”,sau” te ia moșul și te bagă în sac”; pe mine m-au terorizat bunicii și părinții până acolo, că nu mai voiam să ies din curte…) și de… ”industria” fricii.

         Dar cum este oare atunci când trăiești sentimentul că țara ta, țara în care te-ai nascut, ai crescut, ai iubit, ți-ai întemeiat o familie, țara în care ai casă, amintiri, prieteni, în care ai făcut primii pași, ai cântat primul cântec, ai făcut școala, țara unde ai serviciul, ai familia; în acea țară, societatea care formează într-un fel anume universul tău, este pe punctul să colapseze? Eu am trait acest sentiment, alimentat cu prisosință de toate știrile lugubre, stranii și morbide, care ne bombardează zi și noapte prin toate mijloacele mass-media, pe toate mediile și la toate orele, neabătut și cu o perseverență diabolică. 

Am trait sentimentul indus de acest atac mediatic (insidios și omniprezent), de umbrire, de limitare a propriilor valori, a percepțiilor, a felului meu de a fi, a dorințelor și aspirațiilor personale. M-a facut să mă simt neînsemnată și dependentă. M-a facut să nu mai am încredere în mine și în planul pe care Divinul îl are cu fiecare dintre noi… M-a facut să mă cred neimportantă, manipulabilă, o unealtă care așteaptă să i se dea cu lingurița resturi de la masa unde „mai -marii”( ce ironie!!!) se îmbuibează. Am trait cu impresia (din fericire, puțin timp) că numai ei știu ce este mai bun pentru fiecare dintre noi, pentru planetă, pentru țară, pentru tot și toate! Și mi-a fost frică!! 

Nu știam unde este locul meu în acest puzzle imens?! Ce-o să fac?

 Și atunci, o zei, am auzit în cuget șoaptă… un susur blând, apoi din ce în ce mai puternic… mai puternic….”Cine ești tu?… cine ești tu?…., cine ești tu??” Și apoi mi-am amintit de… mine insămi! M-am regasit în tot acel vacarm al neputinței, deoarece Glasul inimii era mai puternic decât orice! În acel moment frica a dispărut! Pentru că ea nu poate exista în lumina descoperirii adevăratei esențe, iar adevărul este lumina care alungă tenebrele în care se cuibărește perfid frica. Și mi-am dat seama cât sunt de curajoasă, deoarece, deși am simtit umbra ei rece, am reușit să o înving cu lumină, acea lumină ce-mi țâșnea în jerbe multicolore din inimă!

         Înțelepții spun că viteaz este nu cel care se teme, ci cel care iși invinge temeririle și devine conștient de aceasta! El triumfă prin curajul autodepașirii de sine, care este cel mai greu test. Degeaba ai invins lumea, dacă te-ai pierdut pe tine însuți/însăți. Concluzia? Nemaifiindu-mi frică, am devenit liberă!

 Astfel, am luat hotarârea să fac tot ce este omenește posibil pentru a arata, prin exemplul personal, ce inseamnă să fii liber. 

         Așa s-a nascut ideea acestui site: de la frică și constientizarea ei, până la libertatea personală și dorința de a ajuta și alte ființe umane să ințeleagă că putem invinge frica. Pentru că ea este, de fapt, LIPSA DE CREDINȚĂ ÎN FORȚELE BENEFICE DIVINE, ÎN NOI ÎNȘINE! Și când înțelegem acest lucru și trăim în această credință devenim INVULNERABILI! Atunci trăim magia momentului prezent, liberi și neinfricați!

Despre victorie și frică vorbesc mari înțelepți ai lumii și oameni de cultură:

„Prima şi cea mai mare victorie este să te învingi pe tine însuţi.” 

                                                                                          Platon

„Când te copleşeşte teama te insulţi pe tine. Eliberează-te de frică! Ai tăria să te învingi pe tine însuţi!” 

                                                                                          Rabindranath Tagore

„Dacă vrei să învingi lumea toată, învinge-te pe tine însuţi.” 

                                                                                          Dostoievski

         Vedem cu toții – fiind victimele manipulărilor și dezinformărilor, de cele mai multe ori, a știrilor care spun orice, numai adevărul nu – cum societatea în care trăim alunecă din ce în ce mai vertiginos la vale. Noi, OAMENII, suntem victimele celor mai absurde experimente ale Statului paralel (această afirmație este făcută și de președintele american Donald Trump, în mai multe intervenții televizate – înregistrări pe care le vom prezenta și pe acest site). Informațiile, în acest sens, sunt destule în mediul on line, dar din nefericire, mulți aleg să le considere știri false, sau „fake-news” (că tot sunt la modă englezismele) prinși în plasa fie a fricii, fie a inconștienței sau a nepăsării de cele mai multe indusă prin rodul muncii în echipă a marilor concerne, a mass-media, a guvernelor care reprezintă de fapt non-interesele umanității. 

         Am ales să prezentăm treptat anumite situații despre aspecte și acțiuni desfășurate la nivel planetar, apoi ne vom axa pe țara noastră – iubita noastră ȚARĂ – Gradina de Rai, sau Gradina Maicii Domnului, cum mai este numită și una dintre cele mai bogate și frumoase țări din lume (neîntâmplător râvnită de atâția… „binevoitori”).

Semnat, Gladys Victory

 227 total views,  1 views today