Să fim sănătoși

Remedii naturale salvatoare

Rețeta de mai jos a fost folosită în timpul epidemiilor de ciumă din Europa. În acea perioadă erau anumite persoane care nu se sfiau și nu se temeau să prade pe cei muribunzi sau decedați. Legenda spune că patru hoți francezi din secolul al XV-lea, au creat o combinație aromatică specială secretă(pe care ulterior, fiind prinși și condamnați,au dat-o la iveală pentru a scăpa cu viață).  În mod miraculos,  nu se îmbolnăveau pentru că foloseau acest amestec secret, care ulterior a fost folosit de brand-ul internațional Young Living , sub denumirea de ”Thieves”,  care în traducere înseamnă ”Hoții”.

Astfel postăm acest remediu secret.  IMPORTANT! Se vor folosi doar uleiuri esențiale. 

40 picături ulei de cuișoare, 35 picături ulei de lămâie, 20 picături de scorțișoară, 15 picături ulei  de eucalipt, 10 picături ulei de rozmarin . Astfel, o sticluță de 15 ml, va conține aproximativ 85 de picături. 

NOTĂ : Doza recomandată este de 3 -5 picături de 3 ori pe zi, diluat fie în ulei de măsline,migdale, sau alte uleiuri presate la rece, sau în miere. Se va administra pe o periodă de 1 lună, apoi se va face pauza, putând continua în doză mai redusă.  Uleiul nu va fi administrat dacă se cunoaște o alergie la vre-unul din ele.  Deoarece are în componență ulei de lămâie care da sensibilitate la razele de soare, se va evita expunerea prelungită la razele soarelui, în special vara!  Se poate face și inhalații cu 2-3 picături la litrul de apă, sau micșorață doza, în funcție de gradul de suportare. Atenție la persoanele care au gastrită și ulcer, se va administra cu precauție, după mesele principale! Uleiul se va administra persoanelor  peste 18 ani.  Nu sunt studii(nu cunosc în acest moment), despe modul de administrare la copii. Dacă apar efecte neplăcute adresați-vă farmacistului. Acest remediu este opțional, și nu exclude un consult avizat . 

Tehnician nutriționist  Daniela Anițescu

 247 total views,  1 views today

Comentariile sunt închise pentru Remedii naturale salvatoare