Să fim sănătoși

Energia orgonică, energia misterioasă a vieții

ORGONII CRYSTAL sunt mai mult decat simple bijuterii, simple amulete sau talismane!

Create pe baza descoperirilor doctorului Wilhelm Reich si a principiilor orgonice formulate de catre acesta si alti numerosi cercetatori care i-au calcat pe urme, Orgonii Crystal contin cipsuri metalice, un fir de cupru curbat sub forma de moneda, un cristal sau mai multe pietricele de cristal de stanca, toate incorporate intr-o cantitate suficienta de rasina sintetica, pentru a forma orgonul perfect.

Zeci, daca nu sute de oameni de stiinta din lumea intreaga au recunoscut prezenta energiei orgonice, chiar daca i-au formulat alte denumiri. Franz Anton Mesmer a numit-o “magnetismul animal”, Charles von Reichenbach i-a spus “odyle”, Henri Bergson – “energia vitala”, Sigmund Freud – “libido”, iar marele psiholog William MacDougall a denumit-o “energie hormica”.

Numele consacrat de “energie orgonica” a fost inventat de psihologul Wilhelm Reich, unul din discipolii marelui Freud, care i-a oferit si definitia de “forta creativa din natura”. Acest articol va prezenta succint o scurta istorie a descoperirii energiei orgonice de catre William Reich, precum si va descrie proprietatile acestei energii.

De la libido la energia orgonica

Fiind psihoanalist si student al lui Freud, punctul de plecare al lui William Reich in descoperirea energiei orgonice a fost, bineineteles, conceptul freudian de “libido”. Libido-ul reprezinta dorinta de satisfacere a instinctelor sexuale; Reich a dezvoltat conceptul de libido, concentrandu-se asupra expresiei sale fizice si a continutului psihologic, fiind capabil sa demonstreze relatia dintre minte si corp. Mai departe, energia libido-ului a fost generalizata de catre Reich, el extinzandu-si cercetarile, dincolo de psihiatrie, in medicina si biologie. Astfel, energia libido-ului a fost dezvoltata intr-un concept mai concret de “bioelectricitate”, iar intrucat, cu timpul, s-a dovedit ca aceasta nu are o natura electrica, ea a fost redenumita “energie orgonica”.

Energia orgonica, prezenta in om, in atmosfera Pamantului, dar si in Univers

Desi, initial, energia orgonica a fost descoperita in corpul uman, Reich a invatat, prin diverse experimente, ca ea exista si in atmosfera. Astfel, cu aceasta descoperire, Reich a transcens granitele biologiei si a patruns in domeniul meteorologiei si fizicii atmosferice. Cu timpul, Reich a mai descoperit ca energia orgonica se afla si in Univers, asa ca studiile sale au patruns si in domeniile astronomiei si astrofizicii.

William Reich nu si-a propus sa faca “descoperiri geniale”, ci pur si simplu observa si experimenta zi de zi, studia cu abnegatie, organiza faptele asa cum ele apareau, fara sa le forteze sa se potriveasca cu un anumit model. Ceea ce a descoperit el era faptul ca aceeasi energie din actul sexual, era prezenta si in natura, si in lucrurile vii si nevii.

El a clasificat astfel energia orgonica descoperita:

1) In constiinta:
– in senzatii;
– in emotii;
– in perceptii;
– in ganduri

2) In viata:
– in miscarea animalelor;
– in aparitia vietii;
– in reproductie;
– in evolutie;
– in crestere

3) In atmosfera si in procesele cosmice:
– in nori;
– in furtuni;
– in electricitatea atmosferica;
– in crearea materiei la orice scara (atomi, planete, stele, galaxii)

 Proprietatile energiei orgonice

Energia orgonica, forta creativa din natura, nu este vreo forma de electromagnetism sau alta forta fizica. Ea este specifica vietii, dar viata este doar o manifestare particulara a sa. Urmatoarele proprietati ale energiei orgonice au fost deduse de catre Reich, din experimentele sale:

1) Energia orgonica nu are masa. Intrucat energia orgonica nu are greutate sau masa, este foarte greu de masurat cu ajutorul tehnicilor conventionale.

2) Energia orgonica este prezenta peste tot. Energia orgonica umple spatiul; ea este prezenta in diferite grade sau concentratii, dar nu este absenta de nicaieri. Este prezenta si in vid, in interiorul atmosferei terestre, dar si in spatiul cosmic. Din acest punct de vedere, se aseamana cu eterul, de care atat de mult se vorbea in fizica dinaintea secolului al 20-lea.

3) Energia orgonica reprezinta mediul fenomenelor electromagnetice si gravitationale. La fel ca eterul, energia orgonica reprezinta substratul celor mai fundamentale fenomene naturale. Ea reprezinta mediul in care lumina se misca  si in care apar fortele electromagnetice si gravitationale.

4) Energia orgonica se afla in miscare constanta. Continua miscare a energiei orgonice poate fi observata in conditii corespunzatoare. Sunt cel putin doua tipuri de miscare specifica: o pulsatie (sau o expansiune si contractie alternanta) si o curgere normala de-a lungul unei directii curbe.

5) Energia orgonica contrazice legea entropiei. O energie orgonica este atrasa de concentratii mai mari de energie orgonica. Spre deosebire de caldura sau electricitate, care intotdeauna au directia de la un potential puternic la unul scazut, energia orgonica curge de la un potential scazut la unul puternic. Sa luam de exemplu caldura emisa de un radiator intr-o camera: ea pleaca de la radiator in camera, si nu se intoarce din camera la radiator; acest proces este in concordanta cu legea entropiei. Procesele orgonice functioneaza invers: concentratiile mai mari de energie orgonica atrag concentratiile mai mici de energie orgonica prezente in anumite zone.

6) Energia orgonica este responsabila pentru procesele vii si nevii din intreg Universul. Energia orgonica este responsabila pentru lucrurile vii (pentru procesul invatarii si pentru evolutia de la speciile simple la cele complexe). In lucrurile nevii, energia orgonica este responsabila pentru cresterea norilor si a furtunilor din atmosfera, pentru cresterea galaxiilor si a stelelor din ele. Energia orgonica formeaza unitati orgonice care achizitioneaza energie din mediul inconjurator, si care au un ciclu de viata, ca nasterea, cresterea, maturitatea si declinul.

7) Materia este creata din energia orgonica. Sub conditii corespunzatoare, materia este creata din energia orgonica. Aceste conditii nu sunt nici rare, si nici neobsinuite, iar Reich credea ca o materie noua apare in continuu pe aceasta planeta.

8 ) Energia orgonica este responsabila pentru viata. Energia orgonica este energia vietii si astfel ea este responsabila pentru caracteristicile speciale ce diferenteaza viul de neviu.

9) Curente separate de energie orgonica se pot atrage unele cu altele si astfel sa se suprapuna. Functia de suprapunere este o forma fundamentala a procesului creativ. Suprapunerea energiilor orgonice in spatiul liber poate da nastere la o spirala; spirala o putem observa si in galaxiile spiralate, si in uragane si furtuni. Suprapunerea apare si in timpul actului sexual, cand doua curente separate de energie se suprapun in timpul orgasmului.

10) Energia orgonica poate fi manipulata si controlata cu ajutorul dispozitivelor orgonice. Primul dispozitiv de energie orgonica a fost construit in secolul 18 de catre francezul Mesmer si purta numele de “bacquet”. William Reich a dezvoltat cateva dispozitive pentru controlul energiei orgonice. Cel mai cunoscut dispozitiv este “acumulatorul de energie orgonica”, care are forma unei cutii si contine materiale metalice si non-metalice.

Experimente care demonstreaza existenta energiei orgonice

1) Experimentul XX – Acest experiment se preocupa de tranzitia de la materia nevie la materia vie. Experimentul XX este realizat cu ajutorul unei ape bionice, o apa obtinuta cu ajutorul energiei orgonice. Aceasta solutie este sterilizata sub presiune si tinuta in containere sterile, care sunt inghetate. La topire, aceste solutii sterile prezinta, sub microscop, forme de celule vii.

2) Experimentul Oranur – consta in introducerea energiei nucleare, sub forma unui material radioactiv, in campuri puternice de energie orgonica. Rezultatul a fost o raspandire extrem de larga in atmosfera a energiei rezultate, pe o zona de mii de ori mai mare decat cea in care a avut loc experimentul. Acest lucru a putut fi observat cu ajutorul contoarelor Geiger care au masurat un nivel periculos de radiatii.

Tagged energie orgonicaOrgoni

Material preluat de pe  ORGONI&CRYSTAL

 200 total views,  1 views today

Comentariile sunt închise pentru Energia orgonică, energia misterioasă a vieții