Să fim sănătoși

Mineralul Shungit

Shungitul este un carbon specific, cu o structură amorfă. Este extras din cele mai vechi roci de pe pământ a căror existenţă datează de mai mult de 2 de miliarde de ani în urmă. Este numit după satul de Shunga în districtul Karelia Rusia, situat pe malul lacului Onega. Apele acestui lac sunt cunoscute de a avea o forţă de vindecare incredibil de puternica.

Minereul are o rezistenţă exclusiv împotriva gravitaţiei şi reactivitate mare în procesele termice. Proprietătea puternica de absorbtie a pietrei determina rezistenta catalitică şi la substanţe chimice.

Structura sa este neobişnuita – un compozit carbon matrix, în care sunt distribuite uniform particule de silicat. Important în compoziţia sa este atomul de carbon, care cuprinde următorii compuşi si proportii: SiO2 (57,0 %), TiO2 (0,2 %), A12O3 (4,0 %), FeO (2,5 %), MgO (1,2 %), H2O (4,2 %), K2O (1,5 %), S (1,2 %).

Minereul este caracterizat printr-o activitate de absorbtie ridicata impotriva bacteriilor, a patogenilor saprofiti si a celulele infectate. Indiferent de mărimea particulelor, minereul are proprietăţi bipolare. Aceastea explica aderenta mare şi capacitatea de a fi amestecat cu orice substanţe fara exceptie.

Shungitul este unul dintre cele mai vechi roci de pe planetă. Vârsta sa geologică este 2 de miliarde de ani.
A primit numele în 1887 când în satul Shunga din Karelia au fost descoperite zacaminte din această piatră de carbon, singurele de acest fel din lume. Exista diverse opinii despre originea shungitului, dar este un fapt incontestabil că acesta nu are egal în ceea ce priveşte proprietăţile sale de vindecare şi beneficiile pentru organismul uman. Proprietăţile curative ale shungitului au fost menţionate pentru prima dată la începutul secolului al XVI-lea,  iar un secol mai târziu, în 1714, Petru cel mare a aflat despre proprietatile curative ale shungitului şi a ordonat o examinare aprofundată a izvoarele care traversează roci de shungit.

La scurt timp după aceea, o dată convins de puterea vindecatoare unica a aceastei pietre, el a construit primul complex rusesc numit „Apele Marciale”. În acelaşi timp el cere soldaţilor sa transporte bucati de shungit şi le-a pus în rezervoarele de apă potabilă. De atunci, trupele regale cand plecau in misiune aveau întotdeauna apă potabilă decontaminata şi curativa.

În 1930 a fost organizată o expediţie internaţională a oamenilor de ştiinţă şi s-a demonstrat că apele care curg prin rocile de shungit posedă proprietăţi curative unice. O descoperire ştiinţifică făcută în 1985, distinsa cu Premiul Nobel pentru chimie, a adus la lumină noi informaţii despre proprietăţile remarcabile ale shungitului. Compuși moleculari numiti fulerene au fost găsiti în compoziţia sa si determină un spectru larg de proprietati de vindecare ale aceastei piatre extraordinare. Acesta structura moleculara speciala este motivul pentru larga sa utilizarea în medicina.
Piatra Shungit are o compozitie bogata in minerale, are proprietăţi bactericide şi catalitice şi a fost utilizata pe scară largă pentru activarea şi purificarea apei potabile pentru mai mult de 200 de ani. Apa tratata cu shungit este o soluție coloidală moleculara de fullerene hidratate, care au efecte antiinflamatoare, antibacteriene, antiseptice, analgezice, antialergice si de stimulare a sistemului imunitar în corpul uman.

Terapia cu shungit este o metoda foarte populara de tratament nu doar cu bucati de shungite (pentru a pune în apă şi masaj medical), dar si cu produse din shungit (plăci, discuri, sfere, piramide, coliere şi aşa mai departe) si contribuie la neutralizarea radiaţiilor electromagnetice nocive şi reducerea impactului negativ asupra organismului uman a zonelor geopatogene.

Descoperirea fulerenelor sferice în compoziţia shungitului a deschis drumul oamenilor de ştiinţă catre oportunităţi pentru utilizari farmacologice si biologice ale aceastei pietre unice.

Shungitul este practic un absorbant natural universal, capabil să reţină pe suprafaţa sa peste 94 % din impurităţile posibile în apa noastra de băut, dezactiveaza şi distruge fenolul, răşinile, acizii, acetona şi altele. Depoziteaza pe suprafata sa sărurile elementelor grele, sarurile de fier, radionuclizi, clor, fosfor, nitraţi şi nitriţi, pesticide şi fungicide şi aşa mai departe.

Shungitul activează toate macro şi microelemente în concentrații optime pentru organismul uman.

Apa tratata cu shungit are o înaltă puritate, o aroma plăcută, o compozitie bogata in minerale şi o structura moleculara neobisnuita (prin interactiunea cu shungitul apa dobândeşte structura „apei vii”), si o energie speciala, care are impact de vindecare asupra tuturor sistemelor corpului uman.
S-a dovedit ca o bucata de 100 g de shungit pusa într-un litru de apă reduce grupa streptococilor D de 90 ori în treizeci de minute, şi grupa streptococilor A de 800 de ori.

Apa tratata cu shungit este foarte eficienta în caz de: anemie, boli ale sistemului digestiv, boli ale sistemului cardiovascular, procesele inflamatorii şi alergii, afectiuni ale cavitatii bucale, plămâni, gât.

METODE DE PREGATIRE A APEI CU SHUNGIT

Bucatile de shungit trebuie să fie bine spălate sub jet de apa. Apoi 250 g shungit se pun în 5 litri de apa. Trei zile mai târziu, apa este gata de utilizare. Aproximativ 500 de ml de apă ar trebui să rămână mereu în recipient, iar pietrele întotdeauna trebuie să fie acoperite de apa.
Cel puţin o dată pe lună bucatile de shungit trebuie să fie spălate sub jet de apa, apoi puse inapoi in recipient. Apa tratata cu shungit nu trebuie pusa in frigider. Poate fi folosita atat in medii inchise cat si in mediu natural. Durata de utilizare este de trei ani.

PRODUSE DIN SHUNGIT

Purtarea de bijuterii realizate din shungit concentrează energia utilă şi elimină tot ce este nociv organismului. Shungitul şi produsele realizate din acesta protejează împotriva radiaţiilor electromagnetice emise de TV, calculatoare, telefoane mobile, cuptoare cu microunde şi toate radiaţiile electromagnetice din jur.

Efectul magic al shungitului este bine cunoscut.

Daca ne referim la vechile legende, forma produsului este de asemenea important pentru acţiunea sa.

Structura shungitului permite crearea talismanelor si amuletelor cu margini rotunjite sau unghiulare, practic in orice forma. Se crede că produsele rotunde şi ovale sunt mai potrivite pentru acumularea de energie pozitivă, în timp ce elementele cu contururi clare au efect imediat.
Beneficiile pe care simti datorita shungitului depind în primul rând de dorintele tale, deoarece poti „programa” piatra de unul singur. Norocul, sănătatea, fericirea sunt energii pozitive pe care le puteţi programa în direcţia bună.

Produsele din shungit protejaza împotriva forţelor întunecate, aduc lnistea şi contribuie la norocul si succesul in afaceri si dragoste.
Pietrele au tendinţa de a face oamenii veseli şi energici.
Shungitul este capabil sa rezolve problemele de dragoste ale detinatorului său, în timp ce o piramida ajuta si vă proteja casa şi blochează apariţia energiei negative.

Testele clinice si de laborator sunt efectuate numai pe bucăţi nobile de shungit, conținutul de carbon este de peste 95 %, ale caror zacaminte sunt profund secrete. Rezultatele testelor sunt clasificate.

SE CUNOSC URMATOARELE PROPRIETATI ALE SHUNGITULUI

1. O bucata finisata de shungit ajuta la eliminarea oboselii si refacerea foarte rapida a energiei atunci cand este tinuta in mana dimineata si seara
2. Ajuta la mentinerea limpede a mintii si a memoriei
3. Creeaza o stare si o atitudine pozitiva
4. Energia ei reface foarte rapid zonele cu echilibru afectat, recuperand corpul si organele interne in urma diverselor probleme medicale, dar si a stresului si a influentelor externe asupra organismului.

Material preluat dupa  platforma Stepin2 Nature

 210 total views,  1 views today

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *