Editorial

1 DECEMBRIE – Ziua Națională a României

O să încep redactarea acestui articol cu o anumită precizare pe care am considerat-o necesară. Sursa este Wikipedia, enciclopedia liberă, citez:

”Trebuie menționat că este necesar a se face distincție între sărbătoarea națională (pot fi mai multe) și ziua națională, în sens modern (care este una singură). Singura sărbătoare națională ce a fost menționată expressis verbis ca fiind Zi Națională a fost data de 1 Decembrie (în 1990)”

Luna decembrie este o luna specială din multe puncte de vedere, o să enumăr câteva:

  1. Este ce-a de a 12-a lună a anului, ultima care încheie un ciclu și deschide calea noului an. Astfel ea se ipostaziază ca o sui generis poartă între vechi și nou,  între ce cunoaștem și am tăit și speranța unui nou început. 
  2. Luna Decembrie este bogată în tradiții creștine cum sunt: Sf. Ierarh Nicolae, Nașterea Domnului nostru Iisus Christos, care ne aduce speranța unei (re)nașteri în spirit și este atât de mult iubită de românii de pretutindeni! 
  3. Solstițiul de iarnă, când după cea mai lungă noapte din an(aproximativ 15 ore) ziua începe să crească din nou culminând cu maximul din ziua solstițiului de vară. Creșterea zilei poate fi asociată cu alungarea umbrelor  din noi prin lumina soarelui, mereu aducătoare de speranță.

Astfel, ziua Națională a României se află într-o lună a transformărilor profunde, a speranței îndreptățite, o lună în care lumina solară învinge întunericul din fiecare dintre noi.  

Ziua Națională este un prilej de a ne reafirma identitatea ca neam și țară, valorile autentice, unice a acestui popor atât de încercat, atât de minunat, de unic,  EXTRAORDINAR pot spune. 

1 Decembrie este ziua când clopotele bat în biserici vestind alungarea disperării și molimelor, dar  aducând vestea cea bună prin sunetul lor unic. 

1 Decembrie este ziua când în fiecare dintre noi se trezesc mai mult ca niciodată calitățile neamului românesc. Demnitatea, măreția spirituală, înțelepciunea, statornicia, chibzuința, omenia, smerenia, și mai ales dragostea de Dumnezeu și țară!

Cea mai mare bucurie a mea este să spun SUNT ROMÂNCĂ, cea mai mare bucurie a mea este să spun că locuiesc într-una din cele mai frumoase țări din lume, unde încă se pastreză tradițiile și obiceiurile strămoșești. 

A fi român este o binecuvântare, a fi român este însă și o mare responsabilitate!

Victory Gladys

 218 total views,  2 views today

Comentariile sunt închise pentru 1 DECEMBRIE – Ziua Națională a României