Editorial

Noul An cu bucurie și speranțe îndreptățite

Iată că în curând anul vechi i-a sfârșit iar noul an se apropie impetuos și năvalnic…. Acum la cumpăna dintre ani încerc să fac o scurtă retrospectivă a ceea ce s-a petrecut în anul  2021.  Trăim de ceva timp noi, locuitorii pământului, o succesiune de evenimente care ne-a scos pe toți din tiparele vieții obișnuite, din rutina zilnică.  Astfel virusul Covid 19, ne-a pus pe jar ca să zic așa, ne-a făcut pe mulți dintre noi să facem alegeri înțelepte sau nu, să ne folosim inteligența și discernământul sau nu, să credem în minciuni sfruntate și intoxicări cu vești lugubre sau….NU! 

Anul care a trecut a fost un an al alegerilor personale, al testelor umane, în toată complexitatea lor; cât și o testare a întregii umanități în ansamblu. Oamenii au avut de ales pe scurt: între a crede fără a cerceta și între a-și folosi inteligența, intuiția și discernământul.  Între a crede ce spun guvernele, marile concerne farmaceutice în special, alături de mass media, și între a asculta vocea inimii și rațiunea. Alegerile pe care le-am făcut fiecare dintre noi ne-au apropiat fie de lumesc, de construcțiile efemere ale condiției umane pervertite, fie de natura noastră cea mai înaltă, de sufletul nostru, de conexiunea cu Divinitatea. Am avut de ales între a spune DA vieții, firescului, drepturilor noastre fundamentale de ființe umane și între a ne pleca servili, umili, lasând pe alții să gândească în locul nostru și să ia decizii în numele nostru  pentru o așa zisă ”protecție” care a cauzat atât de mult rău. 

Poporul român, în înțelepciunea sa milenară are multe vorbe de duh, și cele care îmi vine acum în minte sunt: ”minciuna are picioare scurte” și ”adevărul va ieși mereu la iveală”. Curând ADEVĂRUL va triumfa,  iar cei care încă se mai înfricoșează sau se lasă manipulați vor realiza și ei minciunea sfruntată care li s-a repetat obsesiv.  Anul nou va aduce un suflu nou plin de speranțe îndreptățite, de trezire a conștiinței și recăpatare a puterii noastre de ființe umane, create dupa chipul și asemanarea lui Dumnezeu și nu după a altcuiva. 

Victory Gladys

Vă urăm un nou an plin de curaj, de înțelepciune, de pace sufletească, și speranțe îndreptățite. Vă dorim să fiți sănătoși, trupește și sufletește și să vă urmați mereu inima și conștiința.        

La Mulți Ani în lumină!

Colectivul de redacție.

 230 total views,  1 views today

Comentariile sunt închise pentru Noul An cu bucurie și speranțe îndreptățite