Pe-un picior de plai pe-o gură de Rai

15 IANUARIE – ZIUA LUI MIHAI EMINESCU

172 de ANI DE LA NASTEREA GENIULUI CULTURII ROMÂNEȘTI

Ca în fiecare an, românii  de pretutindeni sărbătoresc  nașterea marelui și genialului scriitor Mihai Eminescu, figură de prim rang în cultura și spiritualitatea poporului român, cel care prin arta sa a deschis drumul luminos către generațiile care i-au succedat. Mihai Eminescu este genial nu numai prin arta poetică, dar și prin spiritul său patriotic neînfricat, care a scos la iveală fărădelegile și corupția care erau prezente și în timpul vieții sale(ca și acum, de altfel!). În continuarea prezentării noastre am selectat câteva informații de pe site-ul yogaesoteric.ro, informații bine documentate care aduc la lumină aspecte inedite și mai puțin cunoscute publicului larg.

Gladys Victory

”Mihai Eminescu (născut Mihail Eminovici; n. 15 ianuarie 1850, Botoșani, Moldova – d. 15 iunie 1889, București, România) a fost un poet, prozator și jurnalist român, considerat, în general, ca fiind cea mai cunoscută și influentă personalitate din literatura română.

Eminescu, arhitectul spiritual al României moderne

Mihai Eminescu – Românul absolut

Eminescu și Nicolae Teslea – Coincidențe semnificative, stranii între destinele celor două genii românești și alte aspecte inedite

 186 total views,  2 views today

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *