Editorial

Putin este vinovat pentru criza din România!

Așa declară președintele României  pe postul romania tv! Halucinant, pentru orice om care își folosește mintea…. Președintele Putin este vinovat de masacrarea sistematică a pădurilor, de corupția din România, de închiderea spitalelor și a oamenilor lăsați să moară cu zile acasă, în cazul în care nu au fost axfisiați cu oxigen în spitalele morții….de vânzarea activelor țării, de distrugerea învățământului, a industriei, de legile antiromânești  care curg pe bandă rulantă votate fără pic de conștiință pentru poporul care se zbate într-o cruntă mizerie!  Și exemplele pot continua….din nefericire….!

Așa s-a spălat pe mâini, precum Pilat din Pont, neasumându-și NIMIC, pentu că Putin este vinovat! Nici un președinte al României, nu a făcut astfel de declarații năucitoare, chiar și în alt context. Probabil, tot Putin este vinovat, desigur și de aceasta. 

Totuși, cu știința domnului președinte, suflet plin de caritate, banii românilor se duc pe ajutorarea refugiaților ucraineni,  în timp ce majoritatea românilor  au salariu  minim pe economie și sărăcia a devenit cruntă pentru alte  milioane…

Iată un extras din postarea av. Gheorghe Piperea, pe una din rețelele de socializare, citez:

”De pe net și rețele de socializare am înțeles că România cheltuie, pe deviz aprobat prin hg, cca 4000 de lei pe lună pe fiecare refugiat de război.  Sunt de acord cu suportul umanitar pentru acești oameni prinși fără voia lor în menghina unui război care nu este al lor (și, cu siguranță, nici al nostru), ci este planificat de marile puteri și de arhanghelii plandemiei.  Problema este cât timp mai poate dura acest ajutor și cu ce va fi finanțat. 

La un număr de 500 de mii de refugiați, reiese o cheltuială lunară de cca 2 miliarde de lei, adică de 500 de milioane de euro. Pe un an, suma devine 6 miliarde de euro. 

România, care se împrumută deja cu 6% pe an, nu poate susține un asemenea efort. Toată bunăvoința autorităților și tot entuziasmul (ipocrit) al mass-media și al ong-urilor militante se vor epuiza rapid. 

Pe valul emoțional al acestui război planificat, care a cauzat atât de multă suferință acelor oameni simpli, Iohannis ar putea face ceva util, umanitar și geopolitic corect – să ceară acești bani de la UE. Sunt fonduri de acest gen cu purcoiul în bugetul UE. Ca să nu mai vorbim că sunt neutilizate cca 3 mld de doze de ser experimental de „imunizare”. UE ar putea reorienta cei 30-40 de mld euro alocați inutil acestor doze către susținerea statelor, ca România, care s-au oferit să găzduiască un număr nelimitat de refugiați, pe termen nedefinit. 

România și refugiații ucrainieni ar putea ieși bine din această criză umanitară, inclusiv sub raportul acoperirii deficitului de forță de muncă din România și în planul relațiilor reciproce, istoric nu prea calde, dintre români și ucrainieni.  Va face Iohannis asta? Probabil că nu. Un indiciu este faptul că, după întâlnirea cu Maia Sandu, de la Chișinău, domnul președinte a spus că va putea utiliza bani din … PNRR. Chestie care, desigur, nu se poate, pentru că ar fi deturnare de fonduri. ”

Gladys Victory

 153 total views,  1 views today

Comentariile sunt închise pentru Putin este vinovat pentru criza din România!