Editorial

Presa se trezește

Dragi cititori, publicăm punctul de vedere al domnului avocat Dan Chitic, care cu mult curaj și patriotism apără, alături de o mână de patrioți interesele României. Din păcate, presa, care ar trebui să aibe marea calitate de a fi imparțială tace mâlc când sunt la mijloc interesele naționale. Ca de obicei de altfel…..În schimb, când subiectul este deja consumat, se trezește oarecum din narcolepsie. Foarte trist de altfel…..

Colectivul de redacție


Sursa: Dan MV Chitic necenzurat, [17.07.2022 12:45] (pagina de Telegram)

”Presa se trezește!

Presa se trezește și spune ce spun de luni de zile: #LegeaOffshore este un act de trădare.

Când o spuneam explicit (e drept și SRS a tras unele semnale de alarma), eram considerat putinist.

Când am reușit sa trimit în Parlament un set de amendamente care ar fi făcut din Legea offshore o lege în interes National, NIMENI, absolut NIMENI din presă nu le-a susținut. Nici măcar nu le-a amintit. Probabil pentru că au venit de la mine, un “putinist”.

Când am ieșit în fața Parlamentului să strigăm #ResurseleRomâneștiRomâniei, și să cer adoptarea amendamentelor pe care le-am scris în interesul romanilor și erau supuse la vot atunci în Parlament… am fost doar 30 de persoane… maximum! Pe nimeni nu interesa protestul organizat de un “putinist”, desigur!

Parlamentul a respins toate amendamentele mele la Legea Offshore, fiind etichetate ca fiind… “putiniste”, evident.

Acum, la doar vreo două luni mai târziu, presa începe să se trezească. Sa spuna că am fost Trădați de guvernul celor din #CoalițiaTrădarii: PSD, PNL, UDMR, USR.

Târziu. Prea târziu… România și-a cedat deja gazele din Marea Neagră… pe NIMIC.

Lamentările a posteriori sunt inutile. Chiar jalnice. Eram convins ca așa se va întâmpla: atunci când “presa” putea împiedica aceasta trădare, a tăcut mâlc. Subiectul nici nu a existat. Doar propaganda latră ca ce bine face guvernul ca “deblochează exploatarea gazelor din Marea Neagră”. A deblocat-o… și gazele noastre au devenit ale lor, ale exploatatorilor de la corporațiile străine.

Rămân împăcat că, în ceea ce mă privește, chiar am făcut tot ce am putut pentru a împiedica acest act de trădare națională.

E o consolare care însă nu m-ajută la nimic, fiindcă nici nu ne va aduce cald în case și nici bani în buzunare.

Iată ce spune SRS, și are dreptate:

“Legea Offshore, așa cum este concepută, promulgată și de acum, aplicată, transferă practic întreaga cantitate de gaze unor companii străine, care, așa cum a demonstrat Floriana Jucan, pot vinde altor companii aceste gaze, de unde noi, pentru a beneficia de ele, le vom cumpăra pur și simplu la prețul de pe piața liberă.”

Încă nu va interesează… clar, e cald, f cald afara! Stați sa vină frigul… și sa VI se golească buzunarele.

Atunci veți înțelege mulți altfel aceste rânduri.”